Widelec podróżuje po świecie. Szuka smaków, zapachów, kolorów.
Zainspirowany przenosi to na polskie realia, polskie zarobki i polskie
talerze.
Stworzyłam bloga, bo uwielbiam dwie rzeczy - gotowanie i podróżowanie. Z połączenia tych pasji powstało Widelcem Po Mapie. Pełne historii z różnych zakątków świata - od antypodów, po domowe podwórko. Nie boję się próbować nowych rzeczy, wyjeżdżać w nowe miejsca, ani jeść nieznajomych produktów.
Mojej kuchni nie ma bez przypraw, słodkości i mięsa. Zawsze mam w domu zapas ziemniaków, cebuli, pieprzu, makaronu i mleka. Szafki pękają w szwach od dodatków do tortów i babeczek. Po kątach chowam batoniki. Moje podróże nie istnieją bez notatnika, aparatu i wszędobylskiego kurzu lub pyłu.
Zawodowo robię... wszystko. A z pasji jestem kurą domową z wolnego wybiegu. Po prostu półtora metra żywej nitrogliceryny.
Napisz do mnie!
widelcem@gmail.com
1 komentarze:
Witam.Panowie oglądaliśmy ostatni wasz odcinek na temat schabowych i zapomnieliście Panowie o jednym miejscu. Szczególnie polecanym przez Panią Gessler. Puszczykowo koło Poznania , schabowy z 2 części , ogrom mięsa nie do przejedzenia a smak cudo, cudo, cudo. TASTE PUSZCZYKOWO spróbujcie polecamy.
Prześlij komentarz